Uutta kotia etsivät


TÄLLÄ HETKELLÄ EI VÄLITETTÄVIÄ KOIRIA




INFO uuden kodin etsijälle.  Täytä alla oleva lomake, mikäli elämäntilanteesi on sellainen, että olet pakotettu pikaisestikin luopumaan koirastasi. Otamme sinuun yhteyttä mahdollisimman pian. Muut yhteydenotot sähköpostitse bichonkoirat@gmail.com

Lomakkeeseen tästä -->

Ellei meillä ole suoraan tarjota koirallesi uutta loppuelämän kotia, niin teemme asian eteen parhaamme, jotta sellainen löytyisi mahdollisimman pian.   Koirasi voidaan myös sijoittaa väliaikaiseen kotiin.  Sekä sijais- että pysyviksi kodeiksi hyväksymme ainoastaan pitkäntähtäimen tavoitteisiin sitoutuneet perheet.  Jokaiselle kotia tarvitsevalle cotonille valitaan uusi loppuelämän koti sen mukaisesti, että se vastaa sekä koiran tarpeita että perheen odotuksia.

Koirastasi julkaistaan kuvan lisäksi koiran kutsumanimi, ikä, sukupuoli, luonne, tottumukset sekä odotukset uuden kodin suhteen.

Normaalit koiranhoitoon kuuluvat kustannukset kuuluvat luopuvalle perheelle, kunnes koira on luovutettu uudelle omistajalle, ei rescue-yhdistykselle. Välitettävän koiran omistaja sitoutuu luovuttamaan koiraan liittyvät asiakirjat uudelle loppuelämän kodille. Välitettävistä koirista saatavilla luovutusmaksuilla katetaan toiminnasta aiheutuneita kuluja.




Väliaikais- ja pysyvää kotia tarjotaan


INFO väliaikais- ja pysyvän kodin tarjoajille.  Haemme sekä rescue- että aikuisvälityksen cotoneille loppuelämän koteja kaikkialta Suomesta.  Uusien kotien täytyy pystyä sitoutumaan pitkällä tähtäimellä koiraan, tarjoten koiralle rakastavan ja huolehtivan kodin.

Etenkin rescue koirilla saattaa olla takanaan rankkaakin kokemusta ja turvattomuutta ja tämä asettaa erityisvaatimuksia perheelle monessakin mielessä.


Oli aikuisella kodinvaihtajakoiralla ollut kuinka rankkaa tai huoletonta entisessä kodissaan niin uuteen kotiin muuttaessaan on otettava kaikki seuraavat asiat huomioon:



AIKUISEN KODINVAIHTAJAKOIRAN KÄYTTÖOHJE


TÄRKEITÄ ASIOITA HUOMIOITAVAKSI:


Ensimmäisinä päivinä koira voi olla väsynyt ja stressaantunut ympäristön vaihdoksesta, uudesta perheestään ja uudesta kodista.  Koiran olisi hyvä antaa kotiutua kaikessa rauhassa, eli antaa sen rauhassa omaan tahtiinsa haistella ja tutkia paikkoja.  Jos kodissa on muita eläimiä tai lapsia, koiran olisi hyvä tutustua niihin mahdollisimman pian, jotta koira oppii ketkä kuuluvat perheeseen.  Jos perheessänne on lapsia, heille täytyy selittää, että koira pitää antaa nukkua rauhassa ja totutella uuteen perheeseensä omaan tahtiinsa.


Tutustuminen aikuiseen koiraan tulisi järjestää puolueettomalla maaperällä niin, että koirat kulkevat aluksi kytkettyinä ja näköetäisyydellä toisistaan, jolloin niiden annetaan haistella toistensa pissat.  Itse tutustuminen tehdään turvallisella ja hyvin aidatulla alueella, koirien ollessa vapaana - ei ikinä hihnassa haistelemalla!


Älä vie koiraasi heti kylään tai kutsu vieraita katsomaan sitä.  Ensin tutustutaan vain omiin perheenjäseniin.  Älä myöskään vie koiraasi heti harrrastuksiin, sillä niiden aika on vasta myöhemmin kun koiran luottamus on saatu ja se on kotiutunut kunnolla. Sopeutuminen uuteen kotiin ja ympäristöön ei yleensä tapahdu hetkessä.  Harvat koirat ovat heti ensimmäisestä päivästä lähtien kuin kotonaan.  Aluksi koira voi olla jopa hermostunut, apaattinen tai arahko.  Koira ei välttämättä heti juo, syö tai ulosta normaalisti.  Kaikki nämä oireet lievenevät ja poistuvat sitä myöten kun koira oppii luottamaan ja tottuu uuteen ympäristöönsä.


Koiran kotiutumiseen kuluva aika on yksilöllistä, mutta normaalisti se vaihtelee parista kuukaudesta jopa puoleen vuoteen.


Uuteen kotiin muuttanutta koiraa ei saa pitää vapaana ulkona kuin erittäin hyvin aidatuilla alueilla.  Kaikki koirapuistotkaan eivät ole tarpeeksi hyvin aidattuja vaan pelästyessään cotoni mahtuu livahtamaan aidan alta karkuun.  Myös ovesta kuljettaessa pitää olla tarkkana, ettei koira pääse livahtamaan ovenraosta ulos.  Koira ei välttämättä tottele käskyjä ja luoksekutsua, koska se ei ole vielä kotiutunut kunnolla, eikä tunne ihmisiä omaksi perheekseen.


Kodin sääntöjen opettelu on hyvä aloittaa heti koiran kotiin muutettua ja mahdollisiin käytöshäiriöihin puututtava, jotta ne eivät vahvistu pitkittyessään.


Ensimmäisten viikkojen aikana ei saisi luovuttaa, vaikka ongelmat olisivat millaisia tahansa.  Koira ei silloin vielä tiedä kehen voi luottaa, miten missäkin tilanteessa tulee käyttäytyä jne.


Kaikkien koirien kanssa tarvitaan joskus pitkäjänteisyyttä, mutta etenkin rescue koirat voivat tarvita sitä normaalia enemmän.  Niiden taustasta ei välttämättä aina tiedetä, mitä kaikkea ne ovat joutuneet kokemaan.


Koira voi kärsiä erilaisista henkisistä traumoista.  Meidän mielestämme tuttu ja turvallinen tilanne voi aiheuttaa koiralle totaalisen paniikin.  Tietty tilanne saattaa muistuttaa koiraa pitkänkin ajan takaa tapahtuneesta epämiellyttävästä kokemuksesta.  Tällaisiä tilanteita ja asioita saattavat olla mm. autossa oleminen, miehen näkeminen, toisen koiran lähestyminen, erilaiset äänet tai ihmisen äkkinäiset liikkeet.  Näistäkin tilanteista selvitään rauhallisuudella ja totuttelulla.  Koira oppii kyllä ymmärtämään, että mitään pahaa ei enää tapahdu.  Koiraa ei kuitenkaan saa stressata liikaa traumaattisten tilanteiden opettelullall. Tässä pätee vanha kunnon sanonta "hiljaa hyvää tulee".  Liika hätiköinti ja hermostuminen saattavat pahentaa koiran oloa entisestään.


Muistathan, että tahdomme kantaa vastuumme myös eläimen kotiutumisen jälkeen.  Jos on kysyttävää, tarvitset johonkin ongelmaan ratkaisua tai joudut luopumaan eläimesta, ota AINA yhteys Coton Rescue - Suomen toiminnasta vastaaviin henkiöihin niin autamme. Muuttuneissa elämäntilanteissa tai koiran käytöshäiriöissä ei ole mitään hävettävää.


Bichon Sukuisten Koirien Rescue ry

2 kommenttia:

  1. Heippa. Missäpäin Luna ja Onni asustelevat ? Vieläkö ovat vapaita ? T. Minna

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hei Minna,

      Vielä ovat kumpainenkin vapaita. Onko sinulla mahdollista laittaa sähköpostina kyselyä?

      Terv. BSKR

      Poista

Kiitos etukäteen kommentistasi ja kiinnostuksestasi Coton Rescue - Suomi toimintaa kohtaan.